Kopers aan het woord

Dat wij enthousiast zijn over de Soete Veste en de verschillende woningtypes, dat wisten jullie al wel. Het is natuurlijk veel leuker om dat van de kopers te horen. En daarom hebben we Josephine gevraagd waarom zij en haar vriend Daan gekozen hebben voor een hofwoning.

Vertel! Waarom dit huis op deze plek?

De plek is gewoon heel fijn! We wonen nu om de hoek bij het Klein Arsenaal dus we zijn bekend met de omgeving. De stad is om de hoek maar je zit ook zo op de snelweg. De Soete Veste heeft kade- en hofwoningen maar wij hebben gekozen voor een hofwoning vanwege het besloten karakter. Lekker rustig en ook geen auto’s die voorbij rijden.

Hoe zijn jullie zo tegen dit project aangelopen?

We waren al wel op zoek en hebben eerder gekeken in de wijk naast de Soete Veste: de woningen aan en rondom de Prinsekaai. Daar stond ons droomhuis en we hebben altijd gezegd als dat huis vrij komt, dan gaan we er voor! En toen stond het te koop!

Dus snel op internet kijken natuurlijk… En dan zie je dat de keuken niet helemaal is wat je wilt en ook de tegels vonden we niet zo mooi. Door heel de stad stonden borden van de Soete Veste en ook op Facebook hadden we het voorbij zien komen. Ja, en nieuwbouw is dan toch wel heel lekker! Je kan zelf bepalen hoe je het hebben wilt. De keuken, de badkamer, de vloer… Je kan alles helemaal naar je eigen smaak inrichten. En het is een stuk energiezuiniger en duurzamer, dat is ook fijn.

Waar kijken jullie het meest naar uit?

De dag dat we de sleutel ontvangen! Maar alle voorbereidingen zijn natuurlijk erg leuk, zo ontvingen we afgelopen week met de post een plattegrond en meubeltjes op schaal. Erg leuk dat je de indeling van het huis kan gaan maken. Ook kijken we erg uit naar de momenten dat we bij de bouw mogen gaan kijken.